20 de gener 2021

Pou a Montjuïc

Avui en Jordi Lopez, que vam coneixer dijous passat en la nostra visita preliminar al túnel del Morrot, m’ha acompanyat fins el “pou de Montjuïc".

En un cami que volta el Castell, lloc de transit de caminador i ciclistes, a prop de la Caseta de Migdia i de les instal·lacions del Jardí Botànic. En la confluència Camí del Moli, a la cota aprox. de 160m i a menys de 20m de la vorera del cingle vertical que és precipita sobre el Far uns 130 metres més avall.

El forat s’obri fa unes setmanes, en les arrels d’un arbre caigut per les tempestes. L’arbre és retirà i el forat per precaució és perimetrà amb unes cintes de la Guardia Urbana i Mossos.  El forat fou tapat originalment amb una xarxa, que permetia veure la continuïtat de l'esvoranc. En Jordi, que el va veure en aquelles circumstancies, diu que es veia un pou rodo. Els operaris de Parcs i Jardins de les proximitats li van dir que feia 120m de fondària!.

No sabem ni qui ni com és va estimar aquesta profunditat.

Ara el forat és tapat amb una plataforma de taulons de fusta que no deixa veure’l.

Per aixecar els taulons i fer-ne l'exploració, caldria obtenir permís del Consell de Districte de Montjuïc, o bé directament a l'Ajuntament i ara en temps de restriccions potser no és el moment més adequat.

Aquest dies de confinament municipal trobem uns accessos al subsòl que no deixen de ser enigmàtics.

Potser mereixen una exploració. Ens animarem?