L’objectiu del
bloc
Ens agrada anar amb companys sota terra, per explorar fins i tot descobrir allò que no és visible a simple vista i exigeix mantenir un adequat esforç físic, mental i tècnic per visitar-lo. Cadascú en la mesura de les seves possibilitats participa en la localització, fotografia, mesura, i anàlisi del que trobem... son elements bàsics que formen part d’aquesta recerca del patrimoni natural i artificial. Alhora que compartim l’exploració també volem difondre el coneixement adquirit possibilitant que altres puguin prosseguir l’estudi i protecció aquests indrets.
Espeleobloc
Després d’haver publicat un centenar d’articles en revistes, diaris i butlletins impresos, el 2006 vaig crear l’Espeleobloc utilitzant blogger a la xarxa, on es van escriure diàriament 4.285 articles tant de les pròpies activitats de la SIE com majoritàriament les d’una gran diversitat de temes d'interès espeleològic autoritzades per d’altres autors i nacionalitats.
Blogger és una plataforma actual de Google que permet gratuïtament sense coneixements especialitzats crear un bloc personal a internet, tot aprofitant uns dissenys predefinits.
Aquest bloc restà
aturat el 2017, però vaig ajudar en la creació i encara actuo com administrador
d’altres blocs com Espeleologia Bibliografia des del 2009 d’en Francesc Miret i
el de l’Associacio Catalana de Bioespeleologia des del 2011 d’en Lluís Auroux.
Barnasub
Durant les
restriccions d’àmbit municipal o comarcal per la pandèmia companys barcelonins
en demanaven informació sobre activitats realitzables en aquest àmbit
restringit, pel que vaig crear un nou bloc anomenat Barnasub centrat en mines i
subterranis generalment artificials amb 81 apunts.
Amb la visita de
les mines de minerals i d’aigua, connectarem amb estudiosos locals de Collserola
i amb una companya barranquera els dilluns habitualment anàrem de mines i
alhora els dijous d’espele, de manera que vam crear des del 20.01.21 un nou
bloc per ressenyar únicament les activitats en les que participem, en les que
ja portem 129 apunts.
Les activitats dels dijous (unes 380 fins del 2016) van anar apareixent en aquests diversos blogs esmentats fins que el 5.01.2017 en Jordi Perera creà una pàgina web especifica on també ha anat publicant d’altres activitats. A partir d’aquest dia podrien aparèixer les ressenyes de les mateixes activitats amb dues visions diferents.
Arribats a aquest punt un bon amic manifestà que preferiria que limités les
notes del meu bloc a allò complementari evitant les repeticions (suposo que també
ho tindria que tenir en compte el Jordi, els que utilitzen el Facebook, els que
envien a tot el grup les fotos que han fet en bona part coincident amb les que
envien altres etc.).
La veritat és que no tinc clar com fer-ho. Fins a quin punt quan anem en el mateix grup, puc publicar en Natura Endins elements essencials com la situació, els antecedents, les descripcions, les pròpies impressions, les imatges etc. que poden “trepitjar” el que és pot arribar a publicar en Espeleodijous ?
Una solució possible és no publicar les mateixes sortides, i per tant, una de les de dues pàgines no ho fa. Una segona és esperar a què un publiqui i composar la nota després de veure-ho. Aquí sorgeix el problema de qui és el primer.
Un dilema incòmode....
a mi no en molesten les diferents visions, però de moment tot i que no crec que sigui una bona alternativa com prova de bona voluntat, atenent al respecte que mereix del company benintencionat, no publicaré
res de les properes sortides amb Espeleodijous.
Ho lamento
2 comentaris:
Dilema, que vol dir dilema? aquest es un altre blog diferent del "altre" i a mi en dona mes informació, demano al Sr. Josep Manuel Victoria que continuï amb les publicacions que tant ens agraden i enriqueixen el nostre saber, atentament R. Solanas.
Una llàstima "Víctor" la teva visió, sempre es interessant
Publica un comentari a l'entrada