13 de febrer 2021

El Túnel del Morrot (6). Visita, topo i foto del pis superior.

El 11.02.2021 formem el grupet de l’Espeleodijous: Dolors Boter, José Hidalgo, Jaume Julià, Toni Robert, Rafa Solanas i “Víctor” (sis en total, respectant els condicionants COVID19 en aquesta etapa de confinament comarcal)... i per segona vegada amb l’afegitó posterior d’en Jordi López. L’objectiu és visita, topo i foto.

L'ascens al pis superior
Seguint els passos d’uns dels darrers vídeos de l’Eliseo, des de la galeria d'entrada agafem la derivació A5 i ens enfilem pel colze formigonat.
Cal remuntar un graó d'uns dos metres i seguir enfilant-se flanquejant un parell d’esvorancs per arribar a la galeria cap a la dreta a uns 9m per sobre del nivell de la galeria inferior. En el tram mes “vertical” d’aquest desnivell, per més seguretat (?), vam deixar instal·lada una corda amb un parabolt a mig introduir per fallida del trepant.


La topo del pis superior
En el conjunt d’aquest nivell superior vam mesurar 367 metres de recorregut. 
Aquest enreixat, o pis superior, és situa uns 9 metres per sobre de les galeries de l’entrada o pis inferior.

Galeria central
El eix principal amb uns 90 metres de longitud, té tres punts particulars: la roca "menhir" l'espasa i el pou de comunicació amb les parets de la construcció de l'entrada i la seva finestra l'exterior.

Les derivacions
D'aquest conducte rectilini surten 5 galeries laterals que hem anomenat de B1 a B5.

Les tres primeres (B1-B3) donen accés a derivacions amb diversos pous de comunicació que no hem davallat i suposem, que si no estan obstruïts, desembocaran a galeries laterals del pis inferior.

La topo del conjunt
El total del Túnel del Morrot, segons les mesures de les nostres poligonals, totalitza 907 metres.

Superposició