05 de febrer 2022

Avenc del Racó d'en Juny. Tivissa. (1)

El 3.02.2022 un grup de companys Ricard Alsina, Dolors Boter, Pere Cantons, Jaume Juliá, José Hidalgo, Xavier Martínez, Mari Oliveras, Jordi Perera, Toni Robert, Rafel Solanas, i "Víctor"  vam anar de visita a aquesta petita i alhora força concrecionada cavitat. Trobareu una descripció detallada a la web de l'Espeleodijous, de la qual aquests apunts son bàsicament una simple contribució en la que presento una selecció de les fotos que vaig fer.


Efectivament l'accés és força treballat i des d'on deixem els vehicles encara vam invertir a peu, a l'anada, una hora i mitja, de camí remuntant. Vam anar fent una sendera amb nostre pas per aquest carener emboscat i de tornada tot seguint el trac que havia gravat el Jordi vam trigar unes dues hores ja que vam patir diverses relliscades i fins i tot un esquinç de turmell.


La cavitat
Per un pou de 11m, amb un fraccionament al mig, accedim a un espai multipartit pel concrecionament que conforma dues sales amb derivacions a diferents nivells. El punt més baix s'assoleix als 22,5m després d'un tram descendent entre blocs. El recorregut total segons la topografia arriba als 84m.
Una segona topo realitzada 42 anys després, reinterpreta la cavitat amb més detalls. 

Continua en l'apunt següent...