27 d’abril 2022

Grans Canaletes. Vilafranca de Conflent. (1)

La cova de les Gran Canaletes és el principal dels del accessos a la xarxa de Fullà-Canaletes que amb 26,5 KM de recorregut és una de les tres gegantines xarxes del Conflent (Lachambre 26.8, Gorner 20.1).

El company Joan Borràs, amb la col·laboració del col·lectiu "Conflent Subterrani" li han dedicat també un dels seus magnífics llibres:


21.04.2022, després de deixar als nostres companys en el camí de pujada a l’avenc Pérez, els quatre restants, als que no ens fa cap il·lusió caminar amb la mullena que cau, ens anem a la propera cova de les Grans Canaletes, som: Estrella Broquetas, Xavier Martínez, Rafel Solanas i “Víctor”.



Ens presentem com espeleólegs a l’inici del tram turístic, deixem els carnets de federats i diem on volem anar. Ens deixen pas lliure tot i recomanant-nos que en sortir no travessem la Sala del Temple d’Ankor mentre estiguin projectant alguns dels espectacles musicals que es van succeint.

 
Des del final turístic, saltem una barana perimetral i baixem pel costat del paratge dels Tres Guardians, anem seguint un sector ben conegut pel Xavi que l’ha fet en diverses ocasions, seguim per la galeria Vilafranca, fons del pou de la Dona Nua i galeria dels Ossos.

Un recorregut ple de racons ben concrecionats i paisatges dignes de ser fotografiats per alguns dels companys amb millors equips i expertesa fotogràfica, nosaltres només disposem de mòbils o càmeres amb flash incorporat, i els resultats son justets. 

Fem mitja volta i ens aturem per fer l’apat subterrani.

Reemprenenm la marxa i en les proximitats de la sala de concerts d’Ankor ja sentim la música, pel que esperem fins que acabi aquesta sessió de l’espectacle. 

Remuntem i ens barregem amb els turistes cap a la sortida, Recuperem els carnets i donem les gràcies als administradors.

A l’exterior ja amb cobertura dels mòbils, mentre ens canviem de roba, truquem als companys de l’avenc Pérez, ens informen que ells també han sortit i que han decidit d’anar-se’n a dinar a casa de la Mari i el Francesc per celebrar l’aniversari. Pues moltes felicitats i fins la propera.


Hem fet força fotos. En aquests apunts presentarem una selecció de les obtingudes per l’Estrella i el “Víctor”. Les d’en Xavi ja han estat publicades, juntament amb la seva descripció en la web de Espeleodijous: Cova de les Grans Canaletes (espeleodijous.cat)


Altres enllaços anteriors:

16.04.2008 Llibre

http://espeleobloc.blogspot.com.es/2008/04/full-canaletes-265-km.html

 08.08.2012 Festival Casals

http://espeleobloc.blogspot.com.es/2012/08/festival-casals-canalettes.html

 17.09.2014 Canaletes.... que ja no és la cova més llarga de Catalunya

http://espeleobloc.blogspot.com.es/2014/09/canaletes-que-ja-no-es-la-cova-mes.html

Vacances 2014 al Conflent  Montse-Juli

http://espeleobloc.blogspot.com.es/2014/09/travessa-grans-canaletes-canaletes.html

http://espeleobloc.blogspot.com.es/2014/10/festa-de-la-merce-canaletes.html

 30.05.2015

http://espeleobloc.blogspot.com.es/2015/06/fotografiant-la-cova-de-les-canaletes-1.html

http://espeleobloc.blogspot.com.es/2015/06/fotografiant-la-cova-de-les-canaletes-2.html

 14.09.2015

http://espeleobloc.blogspot.com.es/2015/09/canaletes-galeries-del-riu.html

http://espeleobloc.blogspot.com/2015/09/canaletes-galeria-de-les-aragonites.html

 25.08.2016

espeleobloc: Visita circular a Canalettes (1)

espeleobloc: Visita circular a Canalettes (2)

espeleobloc: Visita circular a Canalettes (3)

espeleobloc: Visita circular a Canalettes (4)

espeleobloc: Visita circular a Canalettes (5)

espeleobloc: Visita circular a Canalettes (6)

...continua en l'apunt següent...