06 d’abril 2021

De nou a les Mines de ferro del Turó de Roquetes (1)

 

Antecedents

Ja fa uns anys que vam visitar una mina en aquest turó de Collserola prop d’un camí molt freqüentat que va a Torre Baró. 

Amb la numeració actual, aquella seria la mina número 5. Una primera destrepada de 3 ó 4 metres per on vam aterrar en una curta galeria amb un forat al terra per on s’escolà el Toni Robert desembocant a un recinte obturat per bidons i deixalles. En total un recorregut de poc més de 30 metres. Vam marxar sense fer-hi la topo. Potser algun dia caldria tornar-hi.

http://espeleobloc.blogspot.com/2013/07/mina-del-turo-de-roquetes.html

https://barnasub.blogspot.com/2021/03/mina-del-turo-de-roquetes-del-coll-de.html

 Fa uns dies que el Toni i la Dolors m’entreguen unes fotocòpies d’un treball del GERS, que va tenir una difusió limitada, on citen 8 mines en aquest turó. La majoria, tapiades o ensorrades, però inclouen una topografia de la que anomenen Mina 1 amb un recorregut de 124 m. 

Tot seguit podeu veure aquest document de sis fulls, (tal com el vaig rebre) que inclou anotacions posteriors i un ortofotomapa amb la situació de les mines.

L’indret té fama de ser utilitzat per algun “sense sostre”... i des del treball dels companys de l’Agrupació Excursionista Muntanya – Grup d’Exploracions i Recerques Subterrànies,ja han passat més de 20 anys!

Proposo anar-hi un dilluns, que ara s’ha convertit en el dia de recerca de mines. Després d’una ronda de trucades, constato que els companys habituals ho tenen complicat per compromisos familiars, o d’altres activitats i a més a més, hi ha el tema de les “bombolles”. Tampoc no sembla que sigui una proposta gaire interessant. Bé, aprofitant el transport públic hi faré una visita en solitari el 05.04.2023.

Itinerari

Metro fins Canyelles L3, Plaça Karl Marx, (pedrot dedicat a Victor Jara) Carretera Alta de Roquetes, vistes panoràmiques de BCN, Font de Canyelles, que coincideix amb la parada 3108 del Bus 82.

 


https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/barcelona-per-canyelles-roquetes-i-torre-baro-12342677

https://buxaweb.blog/2019/07/29/de-canyelles-a-torre-baro-pel-coll-de-la-ventosa/

    

                                ...continua en l'apunt següent...