17 d’abril 2021

Mina del torrent de Can Tintorer

 

Al marge esquerre del torrent, sota mateix de la casa abandonada, hi ha un enclotament i possible mina inundada que segons Mineratlas s’explotava grafit en unes pissarres ampelítiques.

Des de la primera incursió per aquestes rodalies de Can Tintorer vam localitzar aquesta explotació, però calia despenjar-se amb material i mullar-se dins de la gran bassa groga per on podia continuar la possible galeria. Com no dúiem l’equipament precís ho vam deixar per més endavant.

Fou el diumenge 11.04.2023 que finalment hi baixàrem l’Estrella Broquetas i el “Víctor”.

Després de baixar per una paret d’uns 6 metres, ens situem a la vorera de la gran bassa que va guanyant profunditat en direcció al front de l’excavació. L’Estrella equipada amb un “vadeador” de pesca s’introdueix fins un metre de fondària i apunta amb un focus cap a la possible continuació. Però només sembla un rebaix... potser sota l’aigua... però l’opacitat del líquid intensament tenyit pels minerals ferruginosos impedeixen la visió.






Un xic frustrats, sortim sense prendre les mesures necessàries per fer un dibuix “topogràfic”. Però per tal que us pugueu fer una idea, a més a més de les fotos adjuntem un croquis de memòria.