23 de juny 2021

Font de Can Puig. Sant Cugat del Vallès.

   

La masia de Can Puig situada a la Vall de Sant Medir (Sant Cugat del Vallès) és un edifici dels inicis del segle XX fundat pel Sr. Ribas que hi donà un destí educatiu. Forma part de l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya i actualment dona servei socio-sanitari per la rehabilitació de toxicòmans.

Envoltat pel bosc de Collserola i a les proximitats d’aquest edifici trobem vora la carretera una explanada amb tres petites bocamines, arranjades pels amics de l’Associació Fes Fonts Fent Fonting el 5.09.2020 que deduirien que les tres canonades deuen proveir d’alguna bassa de la zona.

En una de les parets hi ha la inscripció Font de las Salamandrias 1828. 

En la nostra visita del dilluns 21.06.2021 (Carlos, Estrella, Ignasi, Jesús, Marcel i “Víctor”) vam mesurar els conductes i visitarem el més oriental que amb una represa a l’entrada acumula un nivell d’aigua que voreja els 70 centímetres de fondària. 

La galeria que anomenem Font de Can Puig fa un lleuger gir i finalitza als 8 metres en un front rocós i sediments a la base que estant inundats no permeten veure d'on prové l’aigua.