23 de juliol 2021

La mina del torrent de Can Catà. Cerdanyola del Vallès.

Visita del dilluns 19.07.21 Elsa, Estrella, Laia, Jesús, Marcel i “Víctor”. Aquest cop en l’infatigable Carlos no ens pogué acompanyar físicament, però ens envià les localitzacions dels indrets que prèviament ell havia visitat. 


La Mina

L’entrada ha estat tapiada amb maons, i alhora algú hi ha fet un forat suficient per poder colar-se a l’interior.

Els primers 60 metres és pot avançar còmodament un xic ajupits (secció de 0,70 x 1,60m). Segueix una mena de decantador i a partir d’aquest punt és redueix l’alçada (0,6 x1,2m) amb un tub de canalització al terra, torna a baixar l’alçada i apareix la primera xemeneia, avancem uns cinquanta metres més fins que apareix una segona i més petita xemeneia quadrada de 4 m.

De nou és redueix l’alçada (0,6x0,70m). Ara permanentment cal anar de quatre grapes... primer sobre fang endurit, després fang tou, i finalment fang lliscós amb dos dits d’aigua. Seguim ara estirats al terra resulta impossible mantenir els equips de fotografia i topo fora de l’aigua... i continua encara amb estretaments que ens forcen a anar de costat i amb dificultats per mirar endavant.

Decidim deixar-ho, tot i que continua, ja que en aquestes penoses condicions no podem fer cap feina. Retrocedim cap enrrera sense poder girar-nos fins a la xemeneia on ens incorporem i encarem cap a la sortida. 

En total hem mesurat 161,7 metres.


...continua en l'apunt següent...