24 de juliol 2021

L’entorn de Can Catà

 

...segueix de l'apunt anterior...

L’antiga masia de Can Catà, amb la seva Reserva Natural conté jardins, llacs i fonts dins d’un bosc amb gran varietat d’especies forestals de gran alçada.  Disperses per l’entorn podem trobar restes de mines,  diverses construccions d’esbarjo, ponts i canalitzacions  avui dia degradades. Malauradament nosaltres vam trobar les pistes d'accés tancades i superarem diverses dificultats per accedir-hi. Cal suposar que no encertarem el dia adequat. 

"Casa pairal senyorial originària del s. XVIII, situada en el terme municipal de Cerdanyola del Vallès. Fou reformada el 1910 per P. Gil, tant l’interior com la façana tenen un caire noucentista. Esplèndids jardins de traçat clàssic dissenyats per l’arquitecte Leopoldo Gil i Nebot. Actualment té un ús agrícola i senyorial"

Hi ha un munt d’activitats en l’Escola de la Natura de Can Catà i alguns diumenges fan portes obertes i fins i tot tast de vins. 
Al final d’aquest apunt trobareu un vídeo i enllaços per donar-vos una millor idea de la magnificència d’aquest lloc.blog de urbano: Masia Can Cata