18 de març 2022

P01/M01 Valldaura

 

Novament visitem Valldaura al Parc Natural de la Serra de Collserola on s’ubica aquest interessant Centre d’investigació sobre autosuficiència. Després de diverses trobades el 14.03.2022 visitem aquest pou i mina d’aigua, tot col·laborant amb el Jaume (de l’equip de Valldaura) que farà una filmació per incorporar-la al documental que està realitzant sobre el centre.


Dades atmosfèriques

Situació

Descripció

El pou presenta dos accessos: un de vertical (P01) amb el clàssic brocal o barana artificial que està mig tapat per on colarem la corda que hem lligat a un arbre proper; l’altre, horitzontal, (M01) s’obre tres metres més baix. Entrem per la galeria, que abans era protegida per un reixat,  i als escassos cinc metres connectem amb la continuació del pou pel que ens despenjarem 4 metres. Tot aquest tram presenta diversos equipaments i tubs de bombeig per extreure l’aigua de l’aqüífer.

En el fons del pou s’intercepta una galeria recoberta pels habituals maons que s’allarga 9 metres per cada costat amb un nivell d’aigua de mig metre... el suficient perquè les botes d’aigua en lloc aïllar-nos actuïn com a recipients per mantenir els peus ben molls.

El total el recorregut suma 30 metres i el desnivell màxim és de 7. Tot i les seves modestes dimensions és un exemple força interessant d’aprofitament hídric.