15 de setembre 2021

Mines a la Riera de Cervelló (1).

Visita del 13.09.2021 dilluns tarda. 

Participants: Estrella Broquetas, Jaume Campos, Pere Cantons, Nacho Montserrat, Juli Ochoa, Jordi Perera, Xus González i “Víctor”.  

Amb el guiatge dels estudiosos locals vam visitar aquest entorn d’interès històric i natural.  Recorrem un tram de la Riera observant fonts, mines, i restes d’antic patrimoni industrial avui dia força engolits per la vegetació.   

No ens extendrem en les descripcions ja que estan profusament documentades en el llibre Cervelló Subterrani (any 2019, 239 pàgines, multitud d’il•lustracions) del qual son coautors el Jaume i el Nacho juntament amb el Raimon Folch

De camí cap a les mines, vam recórrer un tram la Riera de Cervelló, de règim temporal torrencial, amb un abundant vegetació de ribera que alterna amb unes frondoses especies invasores de canya americana.
Vam veure algunes fonts, les petites mines de Font Flavia, la de Font de Purroig i la de Font Ferrera i els extraordinaris vestigis de la instal·lacions de les antigues fabrica de filats i turbina de Can Gispert.



Continua en els apunts següents...