17 de novembre 2021

Mina urb. Sol i Aigua. St. Medír – Sant Cugat del Vallès

Visita del 15.11.21 Estrella, Jesús, Lourdes, Marcel i “Víctor”.

Aquesta és la nostra segona visita. L’anterior només vam aconseguir que ens obrissin la primera porta i ens aturarem als 3 metres en un reixat tancat amb cadenat. En aquella ocasió hi havia un cartell amb referències al Faceries que ara ha desaparegut. 

https://naturaendins.blogspot.com/2021/09/mines-de-collserola-20092021-1.html

 


Aquest cop la Lourdes (veïna de la urbanització) disposava de les dues claus.




El rocam paleozoic és correspon amb les cornubianites metamòrfiques de contacte que el mapa geològic data de Carbonifer-Permià.


Vam poder recórrer els primers 78 metres fins una resclosa que embassa un notable volum d’aigua (1,50m de fondària i 30m de longitud). La galeria segueix... amb el distanciòmetre vam mesurar 24 metres més, sense saber si a partir del punt visualitzat la galeria té continuïtat.

Per continuar calia introduir-se i banyar-se dins la resclosa (entre el nivell d’aigua i el sostre encara hi ha 30 centímetres) però vam jutjar necessari anar equipats amb vestits de neoprè. Total que caldrà una tercera visita.

Tot el tram visitat té, a poca alçada del terra, canonades de conducció d’aigua amb claus de pas per regular el cabal.

Per finalitzar la jornada és restaurà la sortida d’aigua per un tub que creua la carretera soterrat, el Marcel està content veient com raja.