30 de novembre 2021

Mines al Bori. Sant Boi del Llobregat

 

Dilluns 29.11.2021 Estrella, Jesús i “Víctor”

Sortim de Barcelona a les 16h. i anem cap a Sant Boi de Llobregat / Can Bori / riera Gasulla. 

Cerquem el que el geòleg JM.Cervelló publicà al Youtube, un didàctic vídeo sobre tres mines que van estudiar en aquest lloc. Però la destinació se’ns resisteix, rotondes i mes rotondes, el guiatge pel mòbil ens continua fent voltes i més voltes.

Provem pistes, parlem amb els veíns que passegen per les proximitats, però no coneixen els topònims, probablement estem errant l’indret apropiat... Decidim canviar d’estratègia i ens reorientem fins a Can Carreras on deixem el vehicle a un aparcament a l’entrada d’aquest grup de cases. 

Ja fosqueja i reduïm les expectatives, ja tindríem prou si localitzem les mines i deixem la visita per un altre dia. Conseqüentment anirem lleugers ja que deixem tots els estris d’exploració. Novament anem preguntant, i aquí ja ens orienten quan els diem que volem anar a la riera Gasulla.

Anem de visita nocturna amb dos llums que duu a la bossa l’Estrella. Emprenem el camí des del número 16 del carrer principal. D’aquí surt el que aviat és convertirà en sendera que va bordejant camps de cultiu fins que arribem a un creuament de rieres, on la més grossa ens mostra l’entrada a dues mines. Son la mina de Gasulla de 541m i la mina de Guinovart de 270m.

L’Estrella que duu les botes trepitja l’aigua dels primers metres. En la primera hi troba prop de l’entrada una paret que potser bloqueja la continuació?.

Ja és negra nit. Hem fet unes fotos i ho deixem per un altre dia.https://barnasub.blogspot.com/2021/03/mines-daigua-al-bori-sant-boi-de.html

https://www.youtube.com/watch?v=DXKeRt9FtMo