15 de maig 2021

Avenc de l'Espadella. Tivissa.


Aquesta cavitat te fama de ser de les més boniques de la serra de Tivissa. Hi vam el dijous 13.05.2021 i tot i els experts en GPS i track's ens costà tres hores arribar-hi. Arbres caiguts, embardissada, senderes desaparegudes vam multiplicar per tres l'horari previst de pujada. A la tornada dues hores, tot aprofitant la tasca de poda que havíem fet a la pujada. 

Aquest apunt només és  un recordatori d'agenda. En poc dies trobareu a Espeleodijous el detall de la sortida.



https://ca.wikiloc.com/rutes-espeleologia/avenc-de-lespadella-2317896

Ruta realitzada el 09/07/2020
L'avenc és una autèntica meravella i m'atreviria a dir que probablement és el més bonic de la província de Tarragona, deixant a banda totes les coves i avencs de la zona dels Ports. Llastima que nosaltres ens hem trobat els gours secs, però la bellesa de la sala superior ens ha recompensat.
L'avenc actualment compte amb una parabolt en perfecte estat a la capçalera i també amb un spit que ens permetrà realitzar la instal·lació per davallar el primer pou. El pi continua al seu lloc i el podem fer servir com a passamà o per reassegurar la capçalera del pou. Totes les ressenyes que m'havia trobat fins al moment només parlaven de la capçalera i un fraccionament, actualment a banda de la capçalera hi ha 3 fraccionaments amb parabolts del 10 i que transmeten tota la confiança igual que el primer.
La situació actual de la vegetació és alarmant, suposo que un confinament, mes una primavera plujosa ha implicat que sigui molt fàcil perdre el camí de vista per la quantitat de vegetació que se l'ha menjat literalment. Imprescindible anar en màniga llarga per evitar esgarrapades de tota classe i molt recomanable anar amb motoserra (tisores, xorrac, etc no seria suficient) nosaltres hem anat sense eines pensant que no estaria tan malament i el camí es fa realment etern.
Com a últim apunt assenyalar que el nivell d'O2 a la cavitat es troba en tot moment per sobre del 20%.
Moltes gràcies pel track Yaume! salut i coves!


El Rafa va fer vídeos dels que anaven sortint. Aquí teniu el de l'Estrella que estava tota satisfeta de la seva estrena amb el Ropeman.