01 de maig 2021

Mina M2. Rabassada.

Novament en Marcel ens condueix a la Rabassada per contribuir a la documentació d’una de les mines prop de la Font d’en Ribes, on ja haviem visitat la Sulforosa, la M1 i la M3.

El dilluns 26.04.2021 hi anem quatre: Carlos, Estrella, Marcel i “Víctor”

La mina que anomenem M2, apareix catalogada amb el número F273 en la web de les Fonts de Collserola, té una longitud de 37 metres (36’95). 

Des del cap de la mina hi circula un rajolí d’aigua que s’acumula en els primers cinc metres de l’entrada pel tap de sediments. Entrem ajupits endinsant-nos en aquest embassament que arriba a un metre de fondària, on cal remullar-se. Després gràcies al petit pendent remuntant, el nivell d'aigua disminueix tot i algun altre toll.

La galeria, típica d’aquestes mines d’aigua, presenta una secció de 0,70 x 1,65 amb alguna variació local. Al final l’aflorament d’aigua i el degoteig han deixat una decoració de microgorgs al terra, recobriment estalagmític parietal i petites estalactites.
A la sortida nova remullada, també pels dos companys que han restat a l'exterior suportant la pluja que ens deixa un camí de tornada força relliscós. 

Enllaços a d'altres visites en aquest indret: