02 de maig 2021

Mines de la Rabassada. M2

 

Novament en Marcel ens condueix a la Rabassada per contribuir a la documentació d’una de les mines prop de la Font d’en Ribes, on ja haviem visitat la Sulforosa, la M1 i la M3. El dilluns 26.04.2021 hi anem quatre: Carlos, Estrella, Marcel i “Víctor”.

La mina que anomenem M2, apareix catalogada amb el número F273 en la web de les Fonts de Collserola, té una longitud de 37 metres (36’95). 


Només hi arribem el gest típic: llençar-se al terra per veure que hi ha.

Des del cap de la mina hi circula un rajolí d’aigua que s’acumula en els primers cinc metres de l’entrada pel tap de sediments. Aquest embassament arriba a un nivell de 1 metre de fondària, on cal remullar-se. La galeria, típica d’aquestes mines d’aigua, presenta una secció de 0,65 x 1,65 amb alguna variació local. Al final l’aflorament d’aigua i el degoteig han deixat una decoració de microgorgs al terra, recobriment estalagmític parietal i petites estalactites.


Els que entrem ens remullem... i el de afora, també, plou i entren en acció els paraigües.
En Marcel ens "recomana" que netegem el tub de desembassament de la font. Naturalment "ordres son ordres" el que no esperàvem és que també fossin una solució ràpida per fer créixer els cabells.